Keresés


Engadget.com friss

Nincs megjeleníthető elem

Ajánlatok

Linkek

Az új JVC tévé szereti, ha megtapsolják

2007.10.08. 11:41 ebetomos

A JVC egy merőben új (?) módon távirányítható tévével rukkolt elő a múlt heti CEATEC kiállításon. Az alkalmazott technológia elsőre nem tűnik túl formabontónak: a készülékben egy mikrofon és egy videókamera kapott helyet.

Ezek segítségével azonban az egyelőre (kód)névtelen televízió képes tapsra hangerőt váltani, illetve a menük közti navigálást egyszerűen a levegőbe mutatott ujjunkkal végezhetjük ("klikkelni" pedig az ujjunk behajlításával tudunk).



A dolognak megvan az az előnye, hogy többé nem kell keresgélni a fotel alá esett távirányítót, de vajon mikor fog egy igazi csipszzabáló, túlsúlyos, Mónikashow-bámuló "couch potato" kinyújtott karral gimnasztikai gyakorlatokat véghezvinni csatornaváltáshoz?

Ha a JVC ennyire erőltetni akarja a kézmozdulatokkal irányítható tévét, talán jobban járna egy Nintendo Wii-szerű kontrollerrel, amivel elég volna kisebb, finomabb mozdulatokat leírni. Persze az ugyanúgy beeshetne a fotel alá...

Szólj hozzá!

Címkék: tévé televízió mozgás távirányító taps jvc

A bejegyzés trackback címe:

https://hungadget.blog.hu/api/trackback/id/tr90189957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása